V60

Steg 1
Sett frem utstyret du trenger.

Steg 2
Skyll filteret og forvarm serveringskannen med nykokt vann. Formålet med å skylle filteret er å fjerne papirstøv som vil sette smak på brygget.

Steg 3
Hell i nykvernet kaffe i V60’en. Fordel kaffen jevnt i filteret.

Steg 4
Du skal nå fukte gruten ved å helle på cirka 20-25% av den totale vannmengden. Hell forsiktig rundt og sørg for å fukte all gruten. Du vil se at det bobler og at kaffen hever seg. Dette kalles "Blomstring." Vent til mesteparten av vannet har sunket gjennom kaffen før du fortsetter hellingen i neste steg. Dette tar cirka 15-30 sekunder (Ikke vent så lenge at det danner seg en grop i midten).

Steg 5
Hell nykokt vann i sirkel rundt i bryggeren. Ha en jevn stråle. Du ønsker å fukte all kaffen like mye for å få en jevnest mulig ekstraksjon. Forsøk å hold en jevn vannstand mellom toppen og midten av bryggeren.

Steg 6
Server og nyt!
Anbefalte produkter
Sin Limites
Costa Rica - Direkte Handel. Smak av røde epler, nyper & moreller.
Fátima
Nicaragua - Cup of Excellence #7. Smak av vanilje, sjokolade & kirsebær.
Frokostpakke
Perfekt start på dagen med Nombre de Dios Honey, Syltetøy & Klassisk Granola!
Nombre de Dios Honey
El Salvador - Direkte Handel. Smak av melkesjokolade, marsipan & appelsin.