V60

Card image cap

Steg 1

Sett frem utstyret du trenger.

Card image cap

Steg 2

Skyll filteret og forvarm serveringskannen med nykokt vann. Formålet med å skylle filteret er å fjerne papirstøv som vil sette smak på brygget.

Card image cap

Steg 3

Hell i nykvernet kaffe i V60’en. Fordel kaffen jevnt i filteret.

Card image cap

Steg 4

Du skal nå fukte gruten ved å helle på cirka 20-25% av den totale vannmengden. Hell forsiktig rundt og sørg for å fukte all gruten. Du vil se at det bobler og at kaffen hever seg. Dette kalles "Blomstring." Vent til mesteparten av vannet har sunket gjennom kaffen før du fortsetter hellingen i neste steg. Dette tar cirka 15-30 sekunder (Ikke vent så lenge at det danner seg en grop i midten).

Card image cap

Steg 5

Hell nykokt vann i sirkel rundt i bryggeren. Ha en jevn stråle. Du ønsker å fukte all kaffen like mye for å få en jevnest mulig ekstraksjon. Forsøk å hold en jevn vannstand mellom toppen og midten av bryggeren.

Card image cap

Steg 6

Server og nyt!

Anbefalte produkter

Tuniuru

250 gram
144 kr,-

Kenya - Direkte Handel. Smak av stikkelsbær, ananas & grapefrukt. Mirkoparti!

Sin Limites

250 gram
137 kr,-

Costa Rica. Smak av røde epler, nyper & moreller.

Balanoor

250 gram
99 kr,-

India. Smak av kakao, pepper & tørket aprikos.

Nombre de Dios Anaerob

250 gram
129 kr,-

El Salvador - Direkte Handel. Smak av bringebær, kirsebærkompott & sjokolade.

La Lia

250 gram
139 kr,-

Costa Rica - Direkte Handel. Smak av moreller, jasmin & limonade.

Nombre de Dios Honey

250 gram
119 kr,-

El Salvador - Direkte Handel. Smak av melkesjokolade, marsipan & appelsin.

Sendero

250 gram
124 kr,-

Guatemala - Direkte Handel. Smak av sukkerrør, syltet ingefær & røde epler.

Kagaa

250 gram
144 kr,-

Kenya - Direkte Handel. Smak av ananas, kandissukker & sitronlimonade.

Danche

250 gram
139 kr,-

Etiopia. Smak av sitrus, humle & honning.

Uraga

250 gram
139 kr,-

Etiopia. Smak av bergamot, sitronzest & humle.

Tairora

250 gram
104 kr,-

Papua Ny-Guinea. Smak av mørk sjokolade, solbær & karamell.