V60

Steg 1
Sett frem utstyret du trenger.

Steg 2
Skyll filteret og forvarm serveringskannen med nykokt vann. Formålet med å skylle filteret er å fjerne papirstøv som vil sette smak på brygget.

Steg 3
Hell i nymalt kaffe i V60’en. Fordel kaffen jevnt i filteret.

Steg 4
Du skal nå fukte gruten ved å helle på cirka 20-25% av den totale vannmengden. Hell forsiktig rundt og sørg for å fukte all gruten. Du vil se at det bobler og at kaffen hever seg. Dette kalles "Blomstring." Vent til mesteparten av vannet har sunket gjennom kaffen før du fortsetter hellingen i neste steg. Dette tar cirka 15-30 sekunder (Ikke vent så lenge at det danner seg en grop i midten).

Steg 5
Hell nykokt vann i sirkel rundt i bryggeren. Ha en jevn stråle. Du ønsker å fukte all kaffen like mye for å få en jevnest mulig ekstraksjon. Forsøk å hold en jevn vannstand mellom toppen og midten av bryggeren.

Steg 6
Server og nyt!
Anbefalte produkter
Påskekaffe
Brasil - Direkte Handel. Smak av marsipan, melkesjokolade & fløtekaramell.
Påskekos
Påskekaffe fra Brasil, Pletter til Varm Sjokolade, Hasselnøttegg & Påskesjokolade.
Påskefrokost
Påskekaffe fra Brasil, Rooibos Te i løsvekt, Klassisk Granola og Mango- & Pasjonsfrukt syltetøy.
Påskekaffe & Cafec Bryggekit
Påskekaffe, Cafec Håndbrygger 4 kopp Hvit, Cafec Serveringskanne & Cafec Abaca filtere.
Peña Redonda
OBS! - 200 gram. El Salvador - Cup of Excellence #6. Smak av fersken, appelsin & roser.
La Merced
Guatemala - Direkte Handel. Smak av marsipan, appelsin & melkesjokolade.
Sendero
Guatemala - Direkte Handel. Smak av sukkerrør, syltet ingefær & røde epler.