V60

Card image cap

Steg 1

Sett frem utstyret du trenger.

Card image cap

Steg 2

Skyll filteret og forvarm serveringskannen med nykokt vann. Formålet med å skylle filteret er å fjerne papirstøv som vil sette smak på brygget.

Card image cap

Steg 3

Hell i nykvernet kaffe i V60’en. Fordel kaffen jevnt i filteret.

Card image cap

Steg 4

Du skal nå fukte gruten ved å helle på cirka 20-25% av den totale vannmengden. Hell forsiktig rundt og sørg for å fukte all gruten. Du vil se at det bobler og at kaffen hever seg. Dette kalles "Blomstring." Vent til mesteparten av vannet har sunket gjennom kaffen før du fortsetter hellingen i neste steg. Dette tar cirka 15-30 sekunder (Ikke vent så lenge at det danner seg en grop i midten).

Card image cap

Steg 5

Hell nykokt vann i sirkel rundt i bryggeren. Ha en jevn stråle. Du ønsker å fukte all kaffen like mye for å få en jevnest mulig ekstraksjon. Forsøk å hold en jevn vannstand mellom toppen og midten av bryggeren.

Card image cap

Steg 6

Server og nyt!

Anbefalte produkter

Nyamaso

250 gram
199 kr,-

Burundi - Cup of Excellence #17. Smak av hagebær, ovnsbakt sitron & melkesjokolade.

Tuniuru

250 gram
159 kr,-

Kenya - Direkte Handel. Smak av stikkelsbær, ananas & grapefrukt. Mirkoparti!

Yirgacheffe

250 gram
199 kr,-

Brasil - Direkte Handel. Smak av bringebær, moreller & melkesjokolade. Mikroparti!

Kagaa

250 gram
139 kr,-

Kenya - Direkte Handel. Smak av ananas, kandissukker & sitronlimonade.

Sommerkaffe

250 gram
134 kr,-

Colombia. Smak av bringebær, gule plommer & sukkerspinn.

Tade

250 gram
109 kr,-

Etiopia. Smak av honning, fersken & humle.

San Antonio

250 gram
114 kr,-

Peru. Smak av brunt sukker, melkesjokolade & lime.

Badnekhan

250 gram
99 kr,-

India. Smak av hasselnøtter, sjokolade & mango lassi.

Luiz Paulo

250 gram
107 kr,-

Brasil - Direkte Handel. Smak av morell, hasselnøtt & sjokolade.