V60

Card image cap

Steg 1

Sett frem utstyret du trenger.

Card image cap

Steg 2

Skyll filteret og forvarm serveringskannen med nykokt vann. Formålet med å skylle filteret er å fjerne papirstøv som vil sette smak på brygget.

Card image cap

Steg 3

Hell i nykvernet kaffe i V60’en. Fordel kaffen jevnt i filteret.

Card image cap

Steg 4

Du skal nå fukte gruten ved å helle på cirka 20-25% av den totale vannmengden. Hell forsiktig rundt og sørg for å fukte all gruten. Du vil se at det bobler og at kaffen hever seg. Dette kalles "Blomstring." Vent til mesteparten av vannet har sunket gjennom kaffen før du fortsetter hellingen i neste steg. Dette tar cirka 15-30 sekunder (Ikke vent så lenge at det danner seg en grop i midten).

Card image cap

Steg 5

Hell nykokt vann i sirkel rundt i bryggeren. Ha en jevn stråle. Du ønsker å fukte all kaffen like mye for å få en jevnest mulig ekstraksjon. Forsøk å hold en jevn vannstand mellom toppen og midten av bryggeren.

Card image cap

Steg 6

Server og nyt!

Anbefalte produkter

Sommerkaffe

250 gram
134 kr,-

Colombia. Smak av moreller, gule plommer & sukkerspinn.

Danche

250 gram
139 kr,-

Etiopia. Smak av sitrus, humle & honning.

Uraga

250 gram
139 kr,-

Etiopia. Smak av bergamot, sitronzest & humle.

Luiz Paulo

250 gram
124 kr,-

Brasil - Direkte Handel. Smak av morell, hasselnøtt & sjokolade.

Tairora

250 gram
104 kr,-

Papua Ny-Guinea. Smak av mørk sjokolade, solbær & karamell.