Grønlandsleiret 32

  • HER FINNER DU OSS:
  • Grønlandsleiret 32
    0190 Oslo
  • Telefon: +47 952 62 684
  • Åpningstider:
  • Hverdager: 07:00-19:00
  • Lørdag: 09:00-18:00
  • Søndag: 09:00-18:00

Oslos første kaffebar med egen brannstang! Velkommen til en god kopp kaffe på Grønnland.

Historien om Kaffebrenneriet Grønnlandsleiret:

Endelig, i juni 2013 åpnet vi vår butikk i sammenheng med KaffeAkademiet og hovedkontoret vårt i den ærverdige gamle Brannstasjonen på Grønland. Hos oss kan du nyte en god kopp kaffe både inne, og ute i den sjarmerende bakgården vår.

Fantastiske kaffer fra alle verdensdeler brennes nå på Probaten som vi har flyttet hit fra butikken i Universitetsgata. Utvalgte kaffepartier brennes her av Brennerimester David og Kaffebrenner Hanne.

Vi har tatt frem igjen det rå betonggulvet, funnet de store innkjøringssteinene under asfalten og løftet disse opp, selvsagt beholdt brannstanga og de flotte garasjedørene – og forsøkt å tilføre så lite som mulig til dette monumentale lokalet.

At veien fra rålokale til butikk har vært lang, er glemt. Når vi står og skuer ut i Grønlandsleiret eller inn i branngården, så er det med historisk sus i ørene, og med ærefull fryd over at det er VI som er så heldige å bo i dette fantastiske huset.

Det den gang veldig moderne Grønland Brann og Politivakt, ble tatt i bruk i 1866. Da var huset bebodd av brann og politifolk, mens vognene og hestene sto inn vognskjulene og stallen. Brannmuseet og ildsjelen bak det, har greid å samle en del av utstyret fra den tiden og har det utstilt i branngården. (Se Brannmuseets nettside)

Brannstasjonen har vært igjennom flere faser. En tredje etasje ble lagt til, første etasje leiligheter ble senket og laget om til garasje for å huse nyskapningen brannbiler. Det er i det største av to av disse garasjene at butikken nå holder til.

Da Grønland brannstasjon ble lagt ned i 1978, ble huset omgjort til kontorer og fantastiske lokaler for Brannvesenets historielag. Nå går bygget inn i en ny fase. I dag blir det brenning av kaffe, og enda mer brenning for det vi står for; Smak, Lidenskap, Kvalitet og videreformidling av Kunnskap. Vi ønsker våre kaffevenner og kaffegjester velkommen !