Grønlandsleiret 32

  • HER FINNER DU OSS:
  • Grønlandsleiret 32
    0190 Oslo
  • Telefon: +47 952 62 684
  • Åpningstider:
  • Hverdager: 07:00-19:00
  • Lørdag: 09:00-18:00
  • Søndag: 09:00-18:00

Oslos første kaffebar med egen brannstang! Velkommen til en god kopp kaffe på Grønnland.

Historien om Kaffebrenneriet Grønnlandsleiret:

Endelig, i juni 2012 åpnet vi vår butikk i sammenheng med KaffeAkademiet og hovedkontoret vårt i den ærverdige gamle Brannstasjonen på Grønland. Hos oss kan du nyte en god kopp kaffe både inne, og ute i den sjarmerende bakgården vår.

Vi har tatt frem igjen det rå betonggulvet, funnet de store innkjøringssteinene under asfalten og løftet disse opp, selvsagt beholdt brannstanga og de flotte garasjedørene – og forsøkt å tilføre så lite som mulig til dette monumentale lokalet.

At veien fra rålokale til butikk har vært lang, er glemt. Når vi står og skuer ut i Grønlandsleiret eller inn i branngården, så er det med historisk sus i ørene, og med ærefull fryd over at det er VI som er så heldige å bo i dette fantastiske huset.

Det, den gang, veldig moderne Grønland Brann og Politivakt, ble tatt i bruk i 1866. Da var huset bebodd av brann og politifolk, mens vognene og hestene sto inn vognskjulene og stallen. Brannmuseet og ildsjelen bak det, har greid å samle en del av utstyret fra den tiden og har det utstilt i branngården. (Se Brannmuseets nettside)

Brannstasjonen har vært igjennom flere faser. En tredje etasje ble lagt til, første etasje leiligheter ble senket og laget om til garasje for å huse nyskapningen brannbiler. Det er i det største av to av disse garasjene at butikken nå holder til.

Da Grønland brannstasjon ble lagt ned i 1978, ble huset omgjort til kontorer og fantastiske lokaler for Brannvesenets historielag. Nå går bygget inn i en ny fase; Smak, Lidenskap, Kvalitet og videreformidling av Kunnskap. Vi ønsker våre kaffevenner og kaffegjester velkommen!