Vestbanen

  • HER FINNER DU OSS:
  • Brynjulf Bulls plass 2
    0250 Oslo
  • Telefon: +47 952 62 674
  • Åpningstider:
  • Hverdager: Stengt
  • Lørdag: Stengt
  • Søndag: Stengt

Velkommen til en god kopp kaffe i vår kaffebar og kaffebutikk i Vestbanenstasjonen. Med den åpne Rådhusplassen og marinaen ved Aker Brygge foran seg, ligger Kaffebrenneriet Vestbanestasjonen som et knutepunkt mellom sentrum og omliggende bydeler. Kom innom oss for en kopp nybrygget kaffe og fristende bakervarer fra vårt eget bakeri. Prøv også en Iskrem og Shakes her!

Historien om Vestbanen:

Vestbanen ble oppført i 1872 og var stasjonsbygning for Drammensbanen fram til 1989. Den gangen måtte passasjerer gå fra eller til Østbanestasjonen på Jernbanetorget.

Da Kaffebrenneriet i 2005 kom i kontakt med Statsbygg for å leie dette flotte og ærverdige lokalet på Vestbanen, var det brukt som lager og kontor. I dette lagret var det noen flotte veggpaneler som vi fikk kjøpt av eier. Det er disse vi har gjenbrukt på veggene i lokalet. På disse panelene er det korintiske søyleavslutninger og flotte fyllinger av speil eller treverk.

Panelene har vi beholdt når vi i 2016 så behov for en oppgradering av butikken. I forbindelse med byggearbeidene i området var det nødvendig å lydisolere for å bedre akustikken, i tillegg ønsket vi å lysne veggflatene slik veggpanelene kommer enda bedre frem. Fargepaletten er lys og varm. Disklinjen er skiftet ut og kaffebønnene våre har fått bedre plassering. Vi har også satt inn Isdisk med hjemmelaget is fra Kaffebakeriet.

Hele disken er pakket inn i eikeplank produsert av vår lokale snekker. Skilleveggene som markerer skillet mellom gangsone og den roligere sittedelen er kledd i jernbanepanel for å underbygge husets historie. For å bedre inneklimaet og med tanke på miljøet har all belysning blitt byttet ut til LED. Vi har også beholdt lysekronene i smijern med håndblåste glass skiver fra glassblåseren på Bærums Verk.