Dekaffinert Espresso

Huila, Colombia

Smak av søt frukt, marsipan & karamell

Innhold

  • Caturra & Colombia
  • Dekaffinert - Tørket uten fruktkjøtt
  • 1.350 - 1.900 moh.
118,00 kr InStock
På lager

Dekaffinert Espresso er en kaffe hvor 99,9 % av koffeinet er fjernet. Kaffen har smak av søt frukt, marsipan og karamell. Den passer fint med nysteamet melk og kan også brukes på trakter og presskanne.

I vår dekaffinerte espresso er koffeinet fjernet med naturlige økologiske stoffer. Først dampes bønnene og så skylles de for å trekke ut koffeinet. Prosessen gjentas mellom 8 og 12 ganger til 99,9 % av koffeinet er fjernet.

Kaffen er dekaffinert ved bruk av en prosess som heter Natural EA (Ethyl Acetate). Middelet som løser opp og ”vasker med seg” koffeinet er utvinnet fra sukkerrør og er godkjent for bruk med organiske/økologiske kaffer.

Vanlig EA-prosess er anerkjent for å gi den beste smaken i koppen, men har blitt kritisert for å bruke løsemidler som også brukes i renserier. Den metoden som har blitt brukt på denne kaffen derimot er naturlig og godkjent for bruk i økologisk produksjon.

Descafecol er det eneste anlegget for dekaffinering i Colombia og ligger i Manizales, Caldas. Regionen har rike vannressurser fra Nevado del Ruiz. Vanntilgangen er avgjørende for dekaffineringsprosessen.

Anbefales til

  • Espressomaskin
  • Espressokanne
Ved å klikke "Aksepter alle" samtykker du til at vi kan samle informasjon om deg til ulike formål, blant annet funksjonalitet og statistikk