La Lia

La Lia er en saftig og leskende kaffe med et fint floralt preg. I smaksbildet finner vi toner av jasmin, moreller og limonade.

På 1.700 meter over havet i den anerkjente Tarrazu regionen dyrker farmeren Luis Alberto frem Catuai kaffe av ypperste kvalitet. Vårt parti er et mikroparti med en helt unik sortering. I vårt parti er det kun de minste bønnene som er sortert ut. Det vanlige er å gå for størst mulige bønner da dette er lettest å sortere vekk fra rusk, halve bønner osv. Teorien bak å kun sortere ut de minste bønnene er at disse er de kaffebærene som vokser saktest og at de derfor er mer konsentrert på smak. For et godt resultat med denne metoden er det ekstra viktig at alle bær er helt modne. Det absolutt vanligste i kaffeverden er å sortere ut de største bønnene.

Farmeren Luis er veldig “hands on” og eksperimenterer med mange ulike bønnetyper. Ved å både være farmer og den som prosesserer kaffen, får Luis fullstendig kontroll over hele prosessen og dermed mulighet til å stadig ta kvaliteten et hakk videre.

La Lia

250 gram
Tarrazú, Costa Rica

Costa Rica - Direkte Handel. Smak av moreller, jasmin & limonade.

132 kr,-

La Lia er en saftig og leskende kaffe med et fint floralt preg. I smaksbildet finner vi toner av jasmin, moreller og limonade.

På 1.700 meter over havet i den anerkjente Tarrazu regionen dyrker farmeren Luis Alberto frem Catuai kaffe av ypperste kvalitet. Vårt parti er et mikroparti med en helt unik sortering. I vårt parti er det kun de minste bønnene som er sortert ut. Det vanlige er å gå for størst mulige bønner da dette er lettest å sortere vekk fra rusk, halve bønner osv. Teorien bak å kun sortere ut de minste bønnene er at disse er de kaffebærene som vokser saktest og at de derfor er mer konsentrert på smak. For et godt resultat med denne metoden er det ekstra viktig at alle bær er helt modne. Det absolutt vanligste i kaffeverden er å sortere ut de største bønnene.

Farmeren Luis er veldig “hands on” og eksperimenterer med mange ulike bønnetyper. Ved å både være farmer og den som prosesserer kaffen, får Luis fullstendig kontroll over hele prosessen og dermed mulighet til å stadig ta kvaliteten et hakk videre.

Innhold

  • Catuaí
  • Tørket m/noe fruktkjøtt
  • 1.900 moh.

Anbefales til

  • Trakter
  • Presskanne
  • Aeropress
  • Drypp/V60
  • Chemex
  • Kokekaffe