Cup of Excellence forandrer liv!

Cup of Excellence feirer 20 år med årets konkurranse i Lavras Brasil der det hele startet i 1999. Les mer i artikkelen.

Cup of Excellence og ble startet i 1999 som et resultat av et samarbeide mellom den Brasilianske kaffeorganisasjonen BSCA og Amerikanske ACE, og het ‘the Gourmet project’. Gjennom nå 20 konkurranser har CoE for alvor endret det geografiske kartet for kaffe i Brasil. Farmere fra regioner som tidligere var ‘ikke’-regioner ble vinnere, farmer fra områder som var kjent for fenol ble vinnere og de som tidligere hadde hegemoni på kvalitet fikk plutselig konkurranse fra andre nasjonale hold. I flere andre land har det samme skjedd, blant annet i Honduras, El Salvador og Guatemala. CoE er forøvrig i langt flere land.

Flere ledende personer innen kaffe i Brasil sier at CoE er det aller viktigste som har skjedd innen kaffe i Brasil og resten av kaffeverdenen. Felles plattform, felles kvalitetskriterier og fri utveksling av erfaringer og kunnskap.
Kaffegårder har blitt revitalisert, jobber er kreert, familier har skaffet seg utdannelse, fokus er kvalitet, og hele regioner har fått en solid infrastruktur og sunne levevilkår.

2019 har vært et vanskelig kaffeår i Brasil. Til tross for det kom det inn 442 kaffer til konkurransen som nasjonale cuppere reduserte til 40 som så gikk videre til Internasjonale juryen. Etter deres cupping denne står det igjen 27 kaffer som går til auksjon.


Vinneren plukket modne bær, tok av floaters og la ut kaffen til tørk på patios under skygge. Det tok så 14 dager før kaffen var nede i 14% fuktighet, og kaffen var ikke i sekker før etter 60 dager. Vi gratulerer!

Les mer om Cup of Excellence programmet her og se kjøp våre kaffe fra konkurransen her.

Thomas fra Kaffebrenneriet sammen med vår Direkte Handel partner Luiz Paulo etter at han har tatt en velfortjent 4. plass med sin Gesha natural.

Steinar & Thomas med 1. plass vinneren André Luis Aguila Ribeiro fra Paie Filho.

Thomas & Steinar på CoE sitt 20-års jubileum i Brasil

Susie Spindler, en av grunnleggerne av CoE, sammen med daglig leder Darrin og Thomas & Steinar.