Chemex

Steg 1
Plasser filteret med den tykke siden (dobbelt papir) mot helletuten på Chemexen.

Steg 2
Skyll filteret med varmt vann. I tillegg til å skylle ut papirsmaken fra filteret vil du her også forvarme Chemexen, noe som er viktig for et godt resultat.

Steg 3
Hell ut vannet fra Chemexen og fordel kaffen jevnt i filteret. For den beste smaksopplevelsen bør du alltid bruke friskt vann, fersk kaffe og rent utstyr.

Steg 4
Fra du begynner å helle på vann skal det ta mellom 4 og 6 minutter før du er ferdig.Du skal nå fukte gruten ved å helle på cirka 20-25% av den totale vannmengden. Hell forsiktig rundt og sørg for å fukte all gruten. Du vil se at det bobler og at kaffen hever seg. Dette kalles "Blomstring." Vent til mesteparten av vannet har sunket gjennom kaffen før du fortsetter hellingen i neste steg. Dette tar cirka 15-30 sekunder (Ikke vent så lenge at det danner seg en grop i midten).

Steg 5
Hell vannet sakte i sirkler og prøv å fukte all gruten like jevnt. Du vil heve kaffegruten et par cm, men ikke lage innsjø. Hold vannstanden så jevn som mulig og ta pauser om det trengs.

Steg 6
Server og nyt!
Anbefalte produkter
Julekaffe
La Merced Guatemala - Direkte Handel. Smak av melkesjokolade, appelsin & marsipan.
Julenatt
Nombre de Dios, El Salvador - Direkte Handel. Smak av blåbær, appelsin & mørk sjokolade.
Sendero
Guatemala - Direkte Handel. Smak av sukkerrør, syltet ingefær & røde epler.