Chemex

Card image cap

Steg 1

Plasser filteret med den tykke siden (dobbelt papir) mot helletuten på Chemexen.

Card image cap

Steg 2

Skyll filteret med varmt vann. I tillegg til å skylle ut papirsmaken fra filteret vil du her også forvarme Chemexen, noe som er viktig for et godt resultat.

Card image cap

Steg 3

Hell ut vannet fra Chemexen og fordel kaffen jevnt i filteret. For den beste smaksopplevelsen bør du alltid bruke friskt vann, fersk kaffe og rent utstyr.

Card image cap

Steg 4

Fra du begynner å helle på vann skal det ta mellom 4 og 6 minutter før du er ferdig.Du skal nå fukte gruten ved å helle på cirka 20-25% av den totale vannmengden. Hell forsiktig rundt og sørg for å fukte all gruten. Du vil se at det bobler og at kaffen hever seg. Dette kalles "Blomstring." Vent til mesteparten av vannet har sunket gjennom kaffen før du fortsetter hellingen i neste steg. Dette tar cirka 15-30 sekunder (Ikke vent så lenge at det danner seg en grop i midten).

Card image cap

Steg 5

Hell vannet sakte i sirkler og prøv å fukte all gruten like jevnt. Du vil heve kaffegruten et par cm, men ikke lage innsjø. Hold vannstanden så jevn som mulig og ta pauser om det trengs.

Card image cap

Steg 6

Server og nyt!

Anbefalte produkter

Sommernatt

250 gram
139 kr,-

Nicaragua - Direkte Handel. Smak av søte kirsebær, sjokolade & karamell.

Sommerkaffe

250 gram
134 kr,-

Colombia. Smak av moreller, gule plommer & sukkerspinn.

Danche

250 gram
139 kr,-

Etiopia. Smak av sitrus, humle & honning.

Uraga

250 gram
139 kr,-

Etiopia. Smak av bergamot, sitronzest & humle.

Luiz Paulo

250 gram
124 kr,-

Brasil - Direkte Handel. Smak av morell, hasselnøtt & sjokolade.

Tairora

250 gram
104 kr,-

Papua Ny-Guinea. Smak av mørk sjokolade, solbær & karamell.