Chemex

Følg våre enkle steg og få perfekt brygg med Chemex som bryggemetode.

Slik gjør du

Velg vann:
  • 35 gram kaffe
  • Nykokt vann
  • Vekt
  • Chemex filter
  • Nymalt kaffe med malingsgrad kokmalt

Visste du at?

Chemexen ble funnet opp i 1941 av kjemikeren Peter J. Schlumbohm og at den står utstilt på Moma i New York?

Nettbutikk

Steg 1

Plasser filteret med den tykke siden (dobbelt papir) mot helletuten på Chemexen.

Steg 2

Skyll filteret med varmt vann. I tillegg til å skylle ut papirsmaken fra filteret vil du her også forvarme bryggeren. 

Steg 3

Hell ut vannet fra Chemexen og fordel kaffen jevnt i filteret. For den beste smaksopplevelsen bør du alltid bruke friskt vann, fersk kaffe og rent utstyr.

Steg 4

Fra du begynner å helle på vann bør hele bryggeprosessen ta mellom 4 og 6 minutter. Du begynner med å helle på cirka 20-25% av den totale vannmengden. Hell forsiktig rundt og sørg for å fukte all gruten, unngå å helle helt ytterst i kanten. Du vil se at det bobler ("blomstring/bloom") og at kaffen hever seg. 

Vent til mesteparten av vannet har sunket gjennom kaffen før du fortsetter hellingen i neste steg. Dette tar cirka 15-30 sekunder (ikke vent så lenge at det danner seg en grop i midten).

Steg 5

Hell vannet sakte i sirkler og prøv å fukte all gruten like jevnt. Du vil typisk heve kaffegruten noen centimeter. Hold vannstanden så jevn som mulig og ta pauser når det trengs. Unngå å helle helt ytterst i kanten. 

Steg 6

Server og nyt!

Ved å klikke "Aksepter alle" samtykker du til at vi kan samle informasjon om deg til ulike formål, blant annet funksjonalitet og statistikk