Presskanne

Følg våre enkle steg og få perfekt brygg med presskanne som bryggemetode.

Slik gjør du

Velg vann:
  • 21 gram kaffe
  • Nykokt vann
  • Nymalt kaffe med malingsgrad presskanne
  • Rørepinne
  • Vekt

Bryggetips:

Ønsker du et brygg i retning av å være transparent og rent, kan du med fordel skumme av toppen før du skyver ned stempelet. Bruk en skje og "brekk" overflaten ved å røre i grutens overflate. Gruten vil synke og du kan skumme av toppen med skjeen. Kaffe og Presskanner kan du kjøpe i vår nettbutikk.

Nettbutikk

Steg 1

Forvarm presskannen med varmt vann.

Steg 2

Hell ut det varme vannet og ha kaffe i presskannen. For den beste smaksopplevelsen anbefaler vi alltid å bruke nymalt kaffe.

Steg 3

Fyll halve presskannen med nykokt vann. Rør lett rundt med et egnet redskap slik at all kaffen blir fuktet. Fyll opp med angitt vannmengde.

Steg 4

Sett på filterlokket slik at helletuten er lukket.

Steg 5

Vent fire minutter før du presser stempelet sakte ned. Noen kaffe har godt av å trekke litt lenger, men aldri mer enn seks minutter. Ønsker du et brygg i retning av å være transparent og rent, kan du med fordel skumme av toppen før du skyver ned stempelet. Bruk en skje og "brekk" overflaten ved å røre i grutens overflate. Gruten vil da synke og du kan skumme av toppen med skjeen. Når stempelet er trykket ned er det viktig å passe på at filterlokket er snudd riktig vei slik at helletuten er åpen før du begynner å helle. Velbekomme. 

Ved å klikke "Aksepter alle" samtykker du til at vi kan samle informasjon om deg til ulike formål, blant annet funksjonalitet og statistikk