Om oss

Vi skal tilby våre gjester den høyeste kvaliteten på kaffeprodukter og service i markedet, og være den foretrukne kompetanse- og informasjonsgiver for kaffe og kaffeprodukter. Med lidenskap for faget og ypperste kvalitet på våre produkter er vi stolte av å tilby våre gjester en god og smaksrik opplevelse hvert eneste besøk!

400 + medarbeidere

Første kaffebar i 1994 på Bislett

Vår visjon er å være Best på kaffe

I begynnelsen

I 1994 åpnet Thomas Pulpan Oslos første kaffebar på gateplan sammen med partneren Steinar Paulsrud.

Det viste seg å være vanskelig å finne et lokale å leie da ingen hadde troen på "kun kaffe". Så valg av lokale falt på et nedlagt parfymeri i Thereses gate på hjørnet mot Sporveisgata som da var til salgs. 

Markedsplanen

Thomas hadde samme år flyttet til Oslo fra San Francisco. Mens han sonderte jobbmarkedet, var han på utkikk etter hyggelige steder å drikke god kaffe. Her syntes han at Oslo hadde lite å tilby. Særlig savnet Thomas kaffebartradisjonen som springer ut fra Seattle og San Fransisco.

Følgelig børstet Thomas støv av sine skolebøker fra året før, og satte seg ned for å skrive en hel del om det totalt umettede markedet for kaffe. Det ble side opp og side ned ettersom interessen for kaffe allerede var der. Dagsbudsjettet fra San Francisco hadde endt opp enten hos Peets Coffee eller andre kafèer i North Beach området. Utenfor det nedlagte parfymeriet stod Thomas og telte hvor mange potensielle kunder som gikk eller syklet forbi. 

Byggeprosessen

Med nesten null-budsjett for å åpne, så ble byggeperioden lang og kveldene sene. Det nedsenkede taket ble fjernet, slik at takhøyden på nytt ble 4,5 meter, gammel veggkledning ble skrelt bort og terazzogulvet ble gjenfunnet under lag av fliser og linoleum. Før åpningen 30. november så var det mange lovord og mange som ønsket oss velkommen til nabolaget. Men det var også stor skepsis. "Bare kaffe? Vi måtte ikke lage det for “fint” (ingen krystall-lysekroner). Dere burde vært på Karl Johan istedet!"

Og det har vist seg at både optimistene og skeptikerne fikk rett: Thereses gate, kaffe og resten har gått kjempebra - og ja vi har nå fått lokale på nettopp Karl Johan!

30. november 1994

Den 30. november 1994 åpnet vi dørene til vår aller første avdeling. Med egensnekret innredning, hjemmebakte cookies, okergule vegger, kaffe i løsvekt og Thomas bak espressomaskinen var Kaffebrenneriets første kaffebutikk i gang.

Valget mellom to Svarte kaffe, Café au Lait servert i bolle, Fransk Kontinental, Royal Malabar og Havrekjeks er noen av tingene som har vært med oss hele veien - og ikke minst kunnskapen om kaffe og gleden ved å servere en god kopp kaffe til hver eneste kunde!

Bakeriet vårt

I 1999 baker ikke lenger Thomas og Steinar maten og vårt samarbeid med den dyktige franskmannen Patrick Dufaud startet. 

Patrick bakte på bakrommet i Kaffebrenneriet Skovveien. Dette var den spede begynnelsen på vårt eget bakeri som snart ville vokse seg til å bli et av de beste bakeriene i Norge. Kaffebakeriet har i dag over 45 medarbeidere og leverer ferske bakervarer, sandwich, is, sjokolade med mer to ganger om dagen til våre kaffebarer. 

I 2023 ble Patrick utnevnt til Chevalier de l’Ordre du Mérite agricole, det vil si Ridder av landbruksfortjenester! Denne tittelen deles ut for fortjenstfull innsats for å fremme fransk landbruk og matkultur.

Brenneriet vårt

Et steinkast fra vårt hovedkontor på Grønland har vi vårt eget brenneri. Her brenner vi kaffe hver dag basert på bestillinger fra butikkene & nettbutikken vår.

Vi brenner her alle våre Cup of Excellence partier og alle sesongens kaffe. Hver uke smakscupper vi alle kaffepartiene vi har brent før de sendes ut til butikkene våre. Det er også herfra vår nettbutikk styres og sender pakker med kaffe, utstyr mm til hele Norge. 

Har du lyst til å jobbe med oss?

Ved å klikke "Aksepter alle" samtykker du til at vi kan samle informasjon om deg til ulike formål, blant annet funksjonalitet og statistikk