Miljø & Samfunnsansvar

Vi i Kaffebrenneriet er opptatt av å bidra til et bedre samfunn. Det er vårt mål at alle våre handlinger følger sunne og etiske normer, og våre beslutninger skal skje i overensstemmelse med gjeldende lover og bestemmelser. Vi bryr oss om hverandre, miljøet og samfunnet vi jobber og lever i. Vi er også medlem av Grønt Punkt.

Miljørabatt

Vi jobber kontinuerlig med å finne alternativ emballasje/engangsartikler som kan erstatte dagens plast. Vi har blant annet byttet ut våre kaffekopper til kopper laget av FSC sertifisert skog samt film av 100% fornybare råvarer i form av nedbrytbar maisstivelse. 

Vi jobber også aktivt med å få ned bruken av engangsemballasje. Et av tiltakene er vår Miljørabatt, hvor du får rabatt på drikken din om du har med deg din egen kopp til oss. Du kan ha med hvilken kopp du selv ønsker og det gjelder alle våre drikker. 

Matrabatt

Vi har innført vår egen Matrabatt ordning hvor du får 50% rabatt på alle bakervarer den siste halvtimen i alle kaffebarene våre (følger åpningstidene til de enkelte kaffebarene).

Sjekk her for når din nærmeste kaffebar stenger så du vet når du kan komme innom den siste halvtimen for vår Matrabatt.

Takk for at hjelper oss å redusere matsvinnet.

Gjenbrukskopp

Hos oss får du ulike gjenbrukskopper du kan ta med deg når du skal kjøpe deg kaffe hos oss og få vår Miljørabatt. 

Vår Miljøkopp er laget av 40% resirkulert materiale fra brukte kaffekopper og lokk. Velg mellom to størrelser 8oz (tilsvarer liten pappkopp) eller 12 oz (tilsvarer medium pappkopp). 

Vår Kinto Termokopp er en elegant kopp som holder godt på varmen. Finnes i 350 ml  eller i 500 ml (sistnevnte kun i nettbutikken). 

Merk: du får også første kaffedrikk gratis ved kjøp av en av våre gjenbrukskopper. 

Skoleprosjekt

Siden 2006 har vi servert kaffe fra farmen La Merced. Da Thomas og medgründer Steinar besøkte farmen i 2009 hadde de en sterk opplevelse på de lokale skolene. De bestemte seg da for å gi en årlig premium for Julekaffen øremerket utviklingsarbeid på de lokale skolene. Donasjonene har blant annet gitt skolene i nabolaget tilgang på rent vann, nye latriner, nye tak og gjerder, nye kjøkken, gymsaler, datautstyr og skolesaker. For Kaffebrenneriet og La Merced er skoleprosjektet viktig og langsiktig. Begge parter er sterkt involvert og Kaffebrenneriet besøker farmen og skolene hvert år. Slik avdekker vi behov og ser at alle pengene kommer frem. 

Resirkuering

Her finner du oversikt over resirkulering av våre mest brukte emballasjeprodukter. 

SUSTAINABLE BRAND INdex

Kaffebrenneriet ble kåret til Bransjevinnere i sektoren Restauranter, kafeer og take away 2024 av Sustainable Brand Index 2024. 

Ved å klikke "Aksepter alle" samtykker du til at vi kan samle informasjon om deg til ulike formål, blant annet funksjonalitet og statistikk