Espressomaskin

Card image cap

Steg 1

Skru på espressomaskinen. De aller fleste espressomaskiner har en lampe som lyser når maskinen er varm nok til bruk.

Card image cap

Steg 2

Fordel 18-20 gram kaffe jevnt i bajonetten og stryk av så du får en jevn flate.

Card image cap

Steg 3

Tamp kaffen ned med et jevnt trykk. Et optimalt tampetrykk ligger på cirka 15 kg.

Card image cap

Steg 4

Stryk av kaffen som ligger på siden av bajonetten (ørene) med to fingre. Bruk tamperen til å fjerne ujevneheter på toppen (polere).Obs: Her skal du ikke trykke ned, men kun sørge for at overflaten er jevn.

Card image cap

Steg 5

Fest bajonetten i maskinen, sett en kopp under og trykk på bryggeknappen. Espressoen skal renne i en jevn sakte stråle. De beste espressoene brygger stort sett mellom 25 og 30 sekunder.

Card image cap

Steg 6

Servér espressoen og nyt kaffen. For den beste smaksopplevelsen bør du alltid bruke friskt vann, fersk kaffe og rent utstyr.

Anbefalte produkter

Beriti Espresso

250 gram
169 kr,-

Etiopia. Smak av kirsebær, appelsin & jasmin.

Dekaffinert Espresso

250 gram
111 kr,-

Colombia. Smak av søt frukt, mandler & deilig karamell.

Colombia Espresso

250 gram
111 kr,-

Colombia. Smak av appelsin, sjokolade & bringebær.

Klassisk Espresso

250 gram
111 kr,-

Bittersøt, litt nøtteaktig, med hint av sjokolade og krydder.

Royal Malabar

250 gram
92 kr,-

NB! 200 grams pose! Intens aroma og spennende nyanser av krydder, litt tjære og søt tobakk.

Fransk Kontinental

250 gram
111 kr,-

En klassiker. En mørk og kraftig franskbrent kaffe.

Husets Espresso

250 gram
111 kr,-

Vår helt egne espressoblanding! Mørk sjokolade, nøtter & søt frukt.