Espressomaskin

Steg 1
Skru på espressomaskinen. De aller fleste espressomaskiner har en lampe som lyser når maskinen er varm nok til bruk.

Steg 2
Fordel 18-20 gram kaffe jevnt i bajonetten og stryk av så du får en jevn flate.

Steg 3
Tamp kaffen ned med et jevnt trykk. Et optimalt tampetrykk ligger på cirka 15 kg.

Steg 4
Stryk av kaffen som ligger på siden av bajonetten (ørene) med to fingre. Bruk tamperen til å fjerne ujevneheter på toppen (polere).Obs: Her skal du ikke trykke ned, men kun sørge for at overflaten er jevn.

Steg 5
Fest bajonetten i maskinen, sett en kopp under og trykk på bryggeknappen. Espressoen skal renne i en jevn sakte stråle. De beste espressoene brygger stort sett mellom 25 og 30 sekunder.

Steg 6
Servér espressoen og nyt kaffen. For den beste smaksopplevelsen bør du alltid bruke friskt vann, fersk kaffe og rent utstyr.
Anbefalte produkter
Klassisk Espresso
Bittersøt, litt nøtteaktig, med hint av sjokolade og krydder.
Royal Malabar
NB! 200 grams pose! Intens aroma og spennende nyanser av krydder, litt tjære og søt tobakk.
Husets Espresso
Vår helt egne espressoblanding! Mørk sjokolade, nøtter & søt frukt.