Vikaterrassen - Ruseløkkveien 14

  • HER FINNER DU OSS:
  • Ruseløkkveien 14
    0251 Oslo
  • Telefon: +47 952 62 696
  • Åpningstider:
  • Hverdager: 07:00-18:00
  • Lørdag: 10:00-18:00
  • Søndag: Stengt

Velkommen til en god kopp kaffe og ferske bakervarer i vår kaffebar og kaffebutikk i Vika. Vi tilbyr herlige kaffedrikker, kaffe i løsvekt og fristende bakervarer fra vårt eget bakeri.

Ønsker du å bli en av våre bedriftskunder? Vi tilbyr kaffe i løsvekt, møtekaffe og herlige bakervarer til ditt arrangement. Les mer her.

Historien om Vikaterrassen og Ruseløkkveien 14:

Kaffebrenneriet i Ruseløkkveien 14 har fått nytt fantastisk granittgulv og blitt en myldrende oase for fotgjengere og syklister. Flere forretninger har åpnet i området og mange er på tur ettersom gågateløpet blir ferdigstilt.

I Vika har vi ønsket å bygge en butikk som skal gjenspeile gårdens arkitektur. De originale betongbjelkene i taket er pusset opp og er blitt indirekte lyst opp av et 10-talls meter med LED-striper. Lyset og strukturen gir en god følelse av byggets oppbygging. Av synlig belysning har vi gjenbrukt lamper designet av nå avdøde arkitekt Skaaden fra Øyer i Gudbrandsdalen. De er laget i furu, stav på stav, og er i samme stil som diskene, der treverket er vist frem i sitt naturlige tverrsnitt. Et kraftig norsk bord fra 1700-tallet har fått hedersplassen i midten av lokalet. Bordet er laget av en stor planke – og viser treets naturlige form og struktur.

Vikaterrassen og Ruseløkkveien 14 ble bygget i periode der arkitektene søkte seg frem til en rå og uforfalsket stil. Det grunnleggende byggematerialet var betong og det ble gjort flid i vise frem «kreftene» i materialet. Betongen ble meislet etter støping – og strukturen som kom fram ble stående som store nakne malerilerretter. I påkostede bygg ble det brukt naturlig runde steiner – ellers ble det brukt knust stein – som kom fram etter meislingen. Resultatet ble Naturbetong. I ettertid er denne arkitekturen blitt døpt Brutalisme.