Vogts gate 50

  • Åpningstider:
  • Hverdager: 06:30-19:00
  • Lørdag: 08:00-18:00
  • Søndag: 09:00-18:00

Velkommen til en god kopp kaffe i vår kaffebar og kaffebutikk på Torshov. Hos oss får du din favorittkaffe servert av våre dyktige baristaer. Vi tilbyr også ferske bakervarer fra vårt eget bakeri og et bredt utvalg av kaffe i løsvekt.

Historien om Vogts gate 50

Ivar Dyrhaug drar sammenligninger…så gjør vi. Dersom Montana i USA er Big Sky Country, så er Torshov verdens tak. Torshov ligger hevet over byen. Store stødige bygninger. Området puster og har et bemalende lys. Og dette er sagt uten noe horn i siden til andre bydeler.
Fra før kaffe så kan vi huske Torshov for de beste pølsene og andre varer fra den lokale slaktern og selvsagt Torshov Sport. Soria Moria lå der som en kulturets borg og i bakgrunnen så utbasunerte tenorene i Torshovkoret sitt viktige budskap.

For tusen år siden var det andre guder. På Torshov lå det i vikingetiden et hus til ære for guden Tor og det lå antageligvis der Torshov skole ligger i dag. Gaten som i dag binder bydel mot by ble i 1864 oppkalt etter eidsvollsmannen Jørgen Herman Vogt (1784 - 1862).