Vikaterrassen

Vikaterrassen

Ruseløkkveien 14 - Vikaterrassen

  • Her finner du oss:
  • Ruseløkkveien 14, 0251 Oslo
  • Telefon: +47 952 62 696
  • Åpningstider:
  • Hverdager: 07:00-17:00
  • Lørdag: 10:00-17:00
  • Søndag: Stengt

Velkommen til en god kopp kaffe i vår kaffebar og kaffebutikk på Vikaterrassen

Hos oss får du din favorittkaffe servert av våre dyktige baristaer. Vi tilbyr ferske bakervarer fra vårt eget bakeri og et bredt utvalg av kaffe i løsvekt. Ønsker du å bli en av våre bedriftskunder? Vi tilbyr kaffe i løsvekt, møtekaffe og herlige bakervarer til ditt arrangement.

Historien om Vikaterrassen og Ruseløkkveien 14

Kaffebrenneriet i Ruseløkkveien 14 har fått nytt fantastisk granittgulv og blitt en myldrende oase for fotgjengere og syklister. I Vika har vi ønsket å bygge en butikk som skal gjenspeile gårdens arkitektur. De originale betongbjelkene i taket er pusset opp og er blitt indirekte lyst opp av et 10-talls meter med LED-striper. Lyset og strukturen gir en god følelse av byggets oppbygging. Av synlig belysning har vi gjenbrukt lamper designet av nå avdøde arkitekt Skaaden fra Øyer i Gudbrandsdalen. De er laget i furu, stav på stav, og er i samme stil som diskene, der treverket er vist frem i sitt naturlige tverrsnitt. Vikaterrassen og Ruseløkkveien 14 ble bygget i periode der arkitektene søkte seg frem til en rå og uforfalsket stil. Det grunnleggende byggematerialet var betong og det ble gjort flid i vise frem «kreftene» i materialet. Betongen ble meislet etter støping – og strukturen som kom fram ble stående som store nakne malerilerretter. I påkostede bygg ble det brukt naturlig runde steiner – ellers ble det brukt knust stein – som kom fram etter meislingen. Resultatet ble Naturbetong. I ettertid er denne arkitekturen blitt døpt Brutalisme.

Ved å klikke "Aksepter alle" samtykker du til at vi kan samle informasjon om deg til ulike formål, blant annet funksjonalitet og statistikk