Jessheim

Jessheim

Storgata 6 – Jessheim

  • Her finner du oss:
  • Storgata 6, 2050 Jessheim
  • Telefon: +47 952 62 686
  • Åpningstider:
  • Hverdager: 07:00-19:00
  • Lørdag: 09:00-18:00
  • Søndag: 09:00-18:00

Velkommen til en god kopp kaffe i vår kaffebar og kaffebutikk på Jessheim

Hos oss får du din favorittkaffe servert av våre dyktige baristaer. Vi tilbyr ferske bakervarer fra vårt eget bakeri og et bredt utvalg av kaffe i løsvekt. Nyt også våre fantastiske iskremer og shakes her. Ønsker du å bli en av våre bedriftskunder? Vi tilbyr kaffe i løsvekt, møtekaffe og herlige bakervarer til ditt arrangement.

Historien om Kaffebrenneriet Jessheim

Kaffebrenneriet åpnet sine dører på Jessheim 2013 og har satt sitt preg på Storgata i Jessheim siden.

I 2024 ble det tid for oppussing. Vi ønsket å gjenskape litt av 1930-tallets landhandlerfølelse i interiøret og designet. Mønsterlagt gulv og nytolkning av utseende på kjøpmannsdisken og utstillingsøy er med på å forsterke dette inntrykket. Vi har valgt grønntoner på veggene og Høvik Verk lysekroner og lampetter samt gjenbruk av industripendlene over disk.

Da Jessheim Storsenter, dengang Fakkelsenteret, stod ferdig i 1968 var det en statue av Gudinnen Vesta som prydet senterets hovedinngang. Hun hadde en fakkel brennende med ekte naturgass og er gudinnen for ildstedet, hjemmet og familien. Navnet «Jessheim» kommer av det norrøne ”Jaseimr” eller ”Jesseimr”, der siste ledd betyr ”heim”. Vi har hentet inspirasjon fra hjemmet, og har prøvd å skape et hjem utenfor hjemmet. «Ildstedet» vi har satt inn er en henvisning til Gudinnen Vesta.

På veggene henger tidlige malerier av Opplands-maleren Ingrid Woldslien (1915-2001). Ingrid malte synsinntrykk fra naturen; Fra bygda Gausdal, fjellet fra sætra på Skei og på Godalen. Sikre, men samtidig spontane penselstrøk, temperamentsfulle stemninger og et intenst engasjement. I hvert maleri gir hun oss et avsnitt av sitt eget liv som gardskone, mor, kunstner og forsørger for sin søster. Ingrid var elev av maleren Halvard Blekastad (1883-1966) i perioder mellom 1940 til 1960. Halvard var utdannet fra Statens Håndverks- og kunstindustriskole. Steinar Paulsrud, gausdøl og gründer i Kaffebrenneriet, rammet inn Ingrids kunst i sin ungdom og ble godt kjent med henne som kunstner og familievenn.

Ved å klikke "Aksepter alle" samtykker du til at vi kan samle informasjon om deg til ulike formål, blant annet funksjonalitet og statistikk