Direkte Handel

Bærekraftig handel gjennom direkte samarbeid med farmere

Vårt eget kaffeprogram

Gjennom mange års arbeid med Cup of Excellence og innkjøp av kaffe, har vi opparbeidet et bredt kontaktnett med kaffefarmere verden over. Lokalkunnskap om de beste kaffeområdene gir oss tilgang på fantastisk kaffe. Når vi kjøper en kaffe er det mange faktorer som spiller inn. Utover bønnetype, prosessering og smak er vi opptatt av miljøvennlig produksjon og sosiale forhold. I dialog med farmer blir vi godt kjent med farmen og finner årsaker som påvirker kvaliteten på produktet. I enkelte tilfeller er kontakten mellom farmer og Kaffebrenneriet så perfekt at vi etablerer et langvarig forhold. Dette programmet kaller vi Direkte Handel.

Vårt eget kaffeprogram

Sporbarhet

I vårt Direkte Handel program stiller vi strenge kvalitetskrav og strenge krav til sporbarhet. Vi følger kaffen helt tilbake til farmen og til den spesifikke åssiden kaffen vokser i.

Sporbarhet

Utvikling gjennom samarbeid

Gjennomgående for mange kaffefarmere er at de ikke har smakt sin egen kaffe brent og brygget på en god måte. Dette gjelder selvsagt ikke alle, men gjennom kontakt kan vi lære om hverandres hverdag og lære mer om hva som påvirker smakene. Med denne informasjonen kan vi vurdere utviklingsmuligheter og forbedringer som gir oss bedre kaffe.

Utvikling gjennom samarbeid

Kaffe på bestilling

Ved å kjøpe kaffe via Direkte Handel har vi også mulighet til å påvirke prosesseringsteknikkene. For eksempel spurte vi i 2009 vår venn og Direkte Handel farmer, Maria Botto, om hun kunne tørke et av kaffepartiene sine med fruktkjøttet på. Prosessen kalles ”Bærtørket/Natural” og var vanlig i El Salvador før borgerkrigen i 1979. Denne måten å prosessere kaffe på gir en smak og kvalitet vi liker godt. Vi bestiller derfor Nombre de Dios Bærtørket fra Maria hvert år.

Kaffe på bestilling

Bedre betaling

Når vi kjøper Direkte Handel kaffe betaler vi flere ganger mer enn markedsprisen. Den ekstra summen med penger hjelper farmeren å ivareta sosiale forhold og opprettholde kvaliteten. Slik investerer vi i kvalitet, og vi er opptatt av at pengene kommer frem til farmer. For å unngå feil prising i leddene er alle transaksjoner transparente og redegjort for.

Bedre betaling

Se etter merket

Se etter kaffe merket med ”Direkte Handel” neste gang du er på Kaffebrenneriet og kjøp kaffe fra vårt Direkte Handel program. Les også mer om vårt skoleprosjekt i Guatemala som et resultat av våre Direkte Handel samarbeid med familien på farmen La Merced.

Ved å klikke "Aksepter alle" samtykker du til at vi kan samle informasjon om deg til ulike formål, blant annet funksjonalitet og statistikk