Miljø & Samfunnsansvar

Vi i Kaffebrenneriet er opptatt av å bidra til et bedre samfunn. Det er vårt mål at alle våre handlinger følger sunne og etiske normer, og våre beslutninger skal skje i overensstemmelse med gjeldende lover og bestemmelser. Vi bryr oss om hverandre, miljøet og samfunnet vi jobber og lever i. Vi er også medlem av Grønt Punkt.

Miljø og bærekraft

Dette har og har alltid hatt høy prioritet hos oss. Vi jobber kontinuerlig med å finne alternativ bærekraftig emballasje/engangsartikler som kan erstatte dagens plast.

Dette er noen av tiltakene vi har gjort den siste tiden:

  • Byttet til "strawless" lokk for kalde drikker
  • Byttet våre servietter mot servietter laget av minst 80 % resirkulert materiale
  • Byttet sugerør og engangsbestikk til papp
  • Byttet ut våre kaffekopper til kopper laget av FSC sertifisert skog samt film av 100% fornybare råvarer i form av nedbrytbar maisstivelse
  • Innført Miljørabatt på alle våre drikker ved bruk av egen kopp
  • Miljøkopp til salgs, gjenbrukskopp laget av blant annet 40% resirkulerte kaffekopper og lokk
  • Handlenett/gjenbruksnett til salg
  • Matrabatt: Innført vår egen Matrabatt ordning hvor du får 50% rabatt på alle bakervarer den siste halvtimen i alle kaffebarene våre (følger åpningstidene til de enkelte kaffebarene, sjekk kaffebrenneriet.no for når din nærmeste kaffebar stenger). Takk for at hjelper oss å redusere matsvinnet.Resirkulering:

Her finner du oversikt over resirkulering av våre mest brukte emballasjeprodukter:

Vårt Skoleprosjekt

Siden 2006 har vi servert kaffe fra Juan Luis på farmen La Merced. Da Thomas og medgründer Steinar besøkte farmen i 2009 hadde de en sterk opplevelse på de lokale skolene. De bestemte seg da for å gi en årlig premium for Julekaffen øremerket utviklingsarbeid på de lokale skolene. Donasjonene de siste årene har blant annet gitt de tre skolene i nabolaget tilgang på rent vann, nye latriner, nye tak og gjerder, nye kjøkken samt to pc-laber.

For Kaffebrenneriet og La Merced er skoleprosjektet viktig og langsiktig. Begge parter er sterkt involvert og Kaffebrenneriet besøker farmen og skolene hvert år. Slik avdekker vi behov og ser at alle pengene kommer frem. Her kan du lese mer om vårt Skoleprosjekt i Guatemala.