Om oss

Vi skal tilby våre gjester den høyeste kvaliteten på kaffeprodukter og service i markedet, og være den foretrukne kompetanse- og informasjonsgiver for kaffe og kaffeprodukter. Med lidenskap for faget og ypperste kvalitet på våre produkter er vi stolte av å tilby våre gjester en god og smaksrik opplevelse hvert eneste besøk!Vi er lokalisert der folk ferdes, jobber og bor, og derfor finner du oss alltid på gateplan og oftest på et hjørne. Mange kaffesorter med fargerike lapper, hjemmekoslig innredning med informative kritt-tavler og dempet atmosfære. Vi ønsker at du er velkommen hver gang og kommer tilbake til oss for å nyte din favorittkaffe. Velkommen til lidenskap og kvalitet.

I 1994 åpnet Thomas Pulpan Oslos første kaffebar på gateplan sammen med partneren Steinar Paulsrud. Valg av lokale falt på et nedlagt parfymerie i Theresesgate på hjørnet mot Sporveisgata.

Thomas hadde samme år flyttet til Oslo fra San Francisco. Mens han sonderte jobbmarkedet, var han på utkikk etter hyggelige steder å drikke god kaffe. Her syntes han at Oslo hadde lite å tilby. Særlig savnet Thomas kaffebartradisjonen som springer ut fra Seattle og San Fransisco. Følgelig børstet Thomas støv av sine skolebøker fra året før, og satte seg ned for å skrive en hel del om det totalt umettede markedet for kaffe. Det ble side opp og side ned ettersom interessen for kaffe allerede var der. Dagsbudsjettet fra San Francisco hadde endt opp enten hos Peets Coffee eller andre kafèer i North Beach området.

Med nesten null-budsjett for å åpne, så ble byggeperioden lang og kveldene sene. Det nedsenkede taket ble fjernet, slik at takhøyden på nytt ble 4,5 meter, gammel veggkledning ble skrelt bort og terazzogulvet ble gjenfunnet under lag av fliser og linoleum. Før åpningen 30. november så var det mange lovord og mange som ønsket oss velkommen til nabolaget. Men det var også stor skepsis. "Bare kaffe? Vi måtte ikke lage det for “fint”. (Ingen krystall-lysekroner). Dere burde vært på Karl Johan istedet!"
Og det har vist seg at både optimistene og skeptikerne fikk rett: Theresesgate, kaffe og resten har gått kjempebra - og ja vi har nå fått lokale på nettopp Karl Johan!

Hos oss får du servert espressobaserte drikker og Svart kaffe fra våre flinke baristaer. Til vår Café au Lait, Cortado og andre drikker bruker vi kun de beste råvarer. Ferske bakevarer leveres to ganger om dagen fra eget bakeri, Kaffebakeriet, lokalisert på Bislett i Oslo. Et steinkast fra vårt hovedkontor på Grønland har vi vårt eget brenneri. Her brenner vi kaffe hver dag basert på bestillinger fra butikkene & nettbutkken vår. Vi brenner her alle våre Cup of Excellence partier og kaffepartier i vår kategori sesongens.

Vi har alltid mellom 16 og 20 forskjellige typer kaffe i løsvekt og garanterer ferskhet og kvalitet i hele utvalget. I tillegg får du kjøpt forskjellig type bryggeutstyr for hjemmebruk. Spør en av våre baristaer om veiledning i bruk av det utstyret du trenger og sjekk ut vårt bryggeguide.

Ønsker du å bli en av våre bedriftskunder? Vi tilbyr kaffe i løsvekt, møtekaffe og herlige bakervarer til ditt arrangement. Les mer her.