Chemex 8-kopp

Ikonisk bryggemetode fra 1941 som gir et perfekt brygg hver gang.

699,00 kr InStock
På lager

Chemexen ble funnet opp i 1941 av kjemikeren Peter J. Schlumbohm. I løpet av karrieren sin fant han opp mer enn 3000 gjenstander, men det var Chemex som han skulle bli mest kjent for. Chemexen som bryggemetode har blitt så ikonisk at den står utstilt på Museum of Modern Art (MOMA) i New York.

Peter jobbet mye i labben og han fant inspirasjon til å lage Chemexen fra sin Erlenmeyer flaske. Peter modifiserte formen på Erlenmeyer flasken ved å blant annet legge til en luftekanal som sørger for at luften slipper ut når kaffen drypper ned gjennom filteret. I tillegg til dette lagde han en rund ”glassprikk” (kallenavnet på denne er belly button) på flasken som indikerer at du har brygget halvparten av maksimum bryggevolum.

Chemex filteret er 20-30% tykkere enn et vanlig filter og får bort de fineste partiklene og uønskede oljer. Chemex gir et rent brygg og er en enkel bryggemetode som er lett å få et godt resultat med. Husk å bruke fersk kaffe, forvarm utstyr og skyll filter før bruk.

Anbefales til

  • Chemex
Ved å klikke "Aksepter alle" samtykker du til at vi kan samle informasjon om deg til ulike formål, blant annet funksjonalitet og statistikk